Handige TomTom applicatie's

Van Garmin tot TomTom, en alles daar tussenin
Plaats reactie
FastLoe
Berichten: 1406
Lid geworden op: za 14 sep 2013, 17:00
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000

Handige TomTom applicatie's

Bericht door FastLoe » di 01 jun 2010, 14:43

Kijk eens bij Le Web Bazar, allerlei handige TomTom applicaties

http://www.webazar.org/tomtom/plugins.php?lang=uk

Onder andere een off road navigator, voor navigeren op waypoints.

Het scherm is mij niet tegengevallen, redelijk goed af te lezen en het geluid kan hard genoeg om in de stad de aanwijzingen te kunnen verstaan. op de snelweg natuurlijk niet, maar als ik zie dat ik over 50 Km een afslag moet hebben, kijk ik tegen die tijd wel eens.

Bovendien heb ik een blue tooth ontvangst setje in m'n helm en kan ik de TomTom altijd doorschakelen.

Regelmatig kom je de TomTom One als aanbieding tegen (Mediamarkt e.d.) voor onder de 100 Euro dus das bijna nog goedkoper dan een kaartenset en kompas

Gebruikersavatar
RichardA
Berichten: 323
Lid geworden op: za 30 mei 2009, 15:59
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL1000A L4 wit (voorheen DL-650 K9 wit)

Re: Nieuwe poging van TomTom

Bericht door RichardA » wo 02 jun 2010, 20:22

@FastLoe,

Heb je toenvallig ook "Skip Waypoint" geinstaleerd ??

Ik krijg die niet goed aan de praat, of snap niet hoe die werkt;
- als ik hem in het menu start, heeft hij bij terug keer al het eerst waypoint gewist, en heeft de TT geen route meer
- sms crasht de TT zelfs als ik hem probeer te starten...
- in de beschrijving staat dat je met een simpele tap op het scherm de volgende waypoint moet kunnen wissen
-- ik moet echter steeds weer terug naar het menu...
Zou hem echter wel aan het werk zien te krijgen, daar het me heel handig lijkt;
- als je tijdens een route net een waypoint gemist hebt (omleiding oid) en je bent er feitelijk dus al voorbij, wil die TT je nog steeds terug sturen naar de gemiste waypoint. :-(

Heb ook de TripMaster geinstaleerd;
- werkt prachtig : net wat ik dus miste op TT

N.b.: heb niet eens een TT-rider;
- had al een TT-one voor in de auto
- heb gewoon voor €15,- een ram-houder gekocht, waar hij stevig ingeklemt word.
- zelf een beugeltje gemaakt op de bovenste gaten van de scherm-verstelling
-- bij het scherm in de hoogste stand zijn er twee gaten beschikbaar van de scherm-steun

@Ruke;
- scherm is redelijk af te lezen, alleen slechter bij direct zon
- de blauwe onderbalk blijft echter wel goed zichtbaar
-- daar staat over welke afstand je welke richting moet nemen
-- feitelijk al genoeg : met een routerol heb je niets meer...
- indien ik m'n fluo-hesje draag, refelecteerd dit echter meer in het TT-scherm !

Richard.

FastLoe
Berichten: 1406
Lid geworden op: za 14 sep 2013, 17:00
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000

Re: Nieuwe poging van TomTom

Bericht door FastLoe » do 03 jun 2010, 01:49

Nee, skip waypoint heb ik niet geïnstalleerd, wel kan je in de off road navigaor aangeven (volgens mij) hoe dicht je een waypoint moet passeren.
Als je die op 1 meter zet, ja dan moet je er over heen rijden, als het ware, zet je hem op een metertje of 50, dan gaat het op de weg al gauw goed, off road hou ik hem meestal op een metertje of 25, afhankelijk van, hoe nauwkeurig ik geplanned heb.

Verder, dacht ik gemerkt te hebben dat de off road navigator steeds het dichtstbijzijnde waypoint opzoekt, als je een puntje mist en je rijdt ongeveer in de richting van het volgende waypoint, dan zal volgens mij het apparaat, zodra je daar dicht genoeg in de burt bent, je naar het volgende waypoint brengen, doet de TomTom volgens mij al standaard.

Een waypoint skippen is volgens mij handig als je van je route af wilt gaan wijken, doordat het plotseling slechter weer wordt ofzo, dan zou je een aantal waypoints kunnen skippen om je route in te korten, ik heb er echter geen ervaring mee.

De kleuren van de waypoint navigator kan je trouwens helemaal zelf instellen, soms kan een ander kleurtje het scherm beter afleesbaar maken, met fel zonlicht.
De TomTom is trouwens niet de enige die er last van heeft, ook de Garmins hebben dit probleem, kijk maar eens rond op de site van Waypoint zelf.
Sterker nog, met de zon in de rug, kan ik niet eens m'n snelheidsmeter en toerenteller van de Strom aflezen.

Ik vrees het ergste voor de waarschuwingslampjes. :(

Gebruikersavatar
RichardA
Berichten: 323
Lid geworden op: za 30 mei 2009, 15:59
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL1000A L4 wit (voorheen DL-650 K9 wit)

Re: Nieuwe poging van TomTom

Bericht door RichardA » zo 06 jun 2010, 08:41

@Fastloe,

Heb die SkipWaypoint weer eraf gehaald;
- werkte dus wel goed (afgezien van die enkele crash)
- je moet helaas elke keer via het menu van de TT die waypoint weghalen..
Nu heb ik Overleap geinstaleerd : http://gps.dg4sfw.de
- heb je gewoon een icoontje op je beeld tijdens navigeren
- door op het icoontje te drukken markeert hij de eerste waypoint als bezocht
-- n.b.: SkipWaypoint wiste dit punt gewoon (na een paar keer heb je dus geen route meer over)
- als je een waypoint wist is de TT een minuutje dde weg kwijt
-- eerst plaatst hij me ergen willekeurig op de kaart
-- daarna berekend hij opnieuw z'n route
-- en dan ben je er weer

Erg handig !!
- met een tourtocht wil men nog weleens, gelijk aan het begin, net een andere straat door rijden;
- via het orginele menu je eerste waypoint als bezocht makeren is omslachtig (en niet te doen tijdens rijden)
-- resultaat is dat die TT de hele rit (toto eerste rustplaats) zeurt dat je moet omdraaien
- Met Overleap helemaal opgelost

Richard.
Laatst gewijzigd door Stroompje op zo 06 jun 2010, 14:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: PS. gebruik de [url][/url] code voor externe links s.v.p. !!

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 7156
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door Stroompje » zo 06 jun 2010, 14:43

:arrow: Hmmm goede tip :idea:
Inderdaad herkenbaar.......als je het bekende contactje afplakt kan je al rijdend het volgende waypoint als bezocht kenmerken.....maar bij mijn TTR2 heb ik geen geluid meer als ik afplak.

Eens kijken of ik de overleap er op kan krijgen.... :roll:
Zou dit ook zonder Home kunnen......? Daar doe ik eigenlijk niets mee.
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
RichardA
Berichten: 323
Lid geworden op: za 30 mei 2009, 15:59
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL1000A L4 wit (voorheen DL-650 K9 wit)

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door RichardA » zo 06 jun 2010, 17:04

Ik heb Overleap ook onder TT-home "geinstaleerd";
- in de zip-file staan twee betanden;
-- de .TOC file gelijk ik d eroot van je TT zetten
-- de .CAB file eerst openen met WinZip en dan de inhoud ook in de root zetten
- klaar

Lees de Help op zijn site even door;
- je kunt andere knopjes downloaden
- de standaard is beige : slecht te zien
- ik gebruik nu een blauwe
-- n.b.: je kunt zelfs de positie van het knopje verplaatsen
-- in de overleap-map zit een config-file : kun je aanpassen (staat duidelijk bij wat je moet doen)

Richard.

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 7156
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door Stroompje » zo 06 jun 2010, 19:43

Oké.....van de week ff met een backupje proberen.....'t moet niet al te 'diep' gaan anders volg ik 't niet meer... :oops:
Thx Richard :!:
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
de Char
DL650 berijder
Berichten: 202
Lid geworden op: za 29 aug 2009, 19:49
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 L2
Locatie: Rhoon

Re: Nieuwe poging van TomTom

Bericht door de Char » zo 06 jun 2010, 23:00

RichardA schreef:@Fastloe,

Heb die SkipWaypoint weer eraf gehaald;
- werkte dus wel goed (afgezien van die enkele crash)
- je moet helaas elke keer via het menu van de TT die waypoint weghalen..
Nu heb ik Overleap geinstaleerd : http://gps.dg4sfw.de
- heb je gewoon een icoontje op je beeld tijdens navigeren
- door op het icoontje te drukken markeert hij de eerste waypoint als bezocht
-- n.b.: SkipWaypoint wiste dit punt gewoon (na een paar keer heb je dus geen route meer over)
- als je een waypoint wist is de TT een minuutje dde weg kwijt
-- eerst plaatst hij me ergen willekeurig op de kaart
-- daarna berekend hij opnieuw z'n route
-- en dan ben je er weer

Erg handig !!
- met een tourtocht wil men nog weleens, gelijk aan het begin, net een andere straat door rijden;
- via het orginele menu je eerste waypoint als bezocht makeren is omslachtig (en niet te doen tijdens rijden)
-- resultaat is dat die TT de hele rit (toto eerste rustplaats) zeurt dat je moet omdraaien
- Met Overleap helemaal opgelost

Richard.
Lijkt me een mooi programma ... misschien dom van mij
maar in welke map moet je dit nu zetten op de tom tom ?
Heb geprobeerd het te lezen en te begrijpen , maar kom er niet uit helaas ! :oops:
Alvast bedankt
John
Een ritje op de strom...die SMILE.....onbetaalbaar !!

Greettzz
de Char

DL650A L2 Zwart ,TomTom,Handkappen,Middenbok,Tankpad,Carterbescherming,Bi-Xenon,Rimstriping,Aluminium Kettingbeschermer,Mra smoked vario screen, handvatverwarming, rest ??

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 7156
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door Stroompje » ma 07 jun 2010, 14:41

Voorzover ik het berijp niet in een aparte map maar gewoon bij alles wat je ziet als je je TT map opent......dat schijnt de Root te heten 8)
Correct me if I'm wrong...... :roll:
Eerst mijn PC met 'n nieuw W7 weer op orde zien te krijgen en dan zal ik eens gaan prutsen met mijn TTR2.
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
RichardA
Berichten: 323
Lid geworden op: za 30 mei 2009, 15:59
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL1000A L4 wit (voorheen DL-650 K9 wit)

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door RichardA » ma 07 jun 2010, 17:17

Als je een "standaard" TT hebt, start TT-Home gelijk op als je je TT met USB naar de PC verbind (heb zelf die hele TT-home niet geinstaleerd & van de TT afgehaald : scheelt ook weer wat memory), sluit deze anders gewoon weer af (rode kruisje rechtsboven).
Open daarna je verkenner (dubbel-klikken op "Mijn Computer"); daar zie je je TT gewoon weer staan als externe schijf :D
Pa op : als je er weer dubbel op klikt heb je kans dat TT-home vanzelf weer start.... :(
- in plaats daarvan rechts-klikken op het icoontje & "verkennen" (of explore als je een Engelstalige Windows hep)
Als je dat gedaan heb, zie je de inhoud van je TT (de SD-kaart, of het ingebouwde geheugen) : dit is idd de "root" (hoofd-directorie)

Indien je een TT met SD-kaart heb, kun je de SD-kaart ook uit je TT halen en in een kaartlezer stoppen;
- maakt verder niets uit : ook dan zal die TT-home weer opstarten....: dus zelfde als boven

Succes!

Gebruikersavatar
Flamingo
Berichten: 38
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 12:18
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650
Locatie: Mantgum

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door Flamingo » di 17 aug 2010, 21:10

Ik heb ook geprobeerd om "overleap" op de tt-rider te zetten en nu start hij iedere keer opnieuw op. Ik heb het gewoon in de root gezet. Heeft iemand een idee hoe je dit moet oplossen. Want die aplicatie "'overleap"lijkt mij erg handig.

Groetjes, Flamino
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Gebruikersavatar
Flamingo
Berichten: 38
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 12:18
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650
Locatie: Mantgum

Re: Handige TomTom applicatie's

Bericht door Flamingo » wo 18 aug 2010, 13:38

Het is inmiddels gelukt. Ik had het een mapje te veel uitgepakt. Werkt prima nu.

Bedankt voor de moeite van een ieder.
Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Plaats reactie