Startproblemen

Alles over het motorisch gedeelte van de strom
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sufos
Berichten: 113
Lid geworden op: vr 20 jan 2017, 23:57
Mijn motor is een: DL650 2007....KTM duke 620
Locatie: 52.268012, 6.196773

Startproblemen

Bericht door Sufos » do 14 nov 2019, 11:46

Met een van mijn oldtimer auto's had ik pech van de week en ik heb een andere brandstofpomp nodig. Vanmorgen wilde ik deze op de motor gaan halen. Een ritje van 30 kilometer heen en 30 terug. Droog weer, wel een beetje fris maar het leek me een prima afsluiting van een motorjaar. Motor nog even wassen en hup de stalling in.
Maar het starten lukte dus niet :evil: , althans, motor starten, loopt en valt vervolgens na 1 seconde weer uit. Diverse malen geprobeerd maar geen verandering.Tegen beter weten in ook de accupolen nog even losgehaald. De foutcode F1 staat ook in het display maar die is zo algemeen daar heb je ook niks aan. Vind het heel vreemd, wel lopen maar na 1 seconde weer uitvallen.
Iemand een idee waar ik het zoeken moet ?

Het was een lekker weekje zo vol met pech. Bij mijn oldtimer constateerde ik benzine in de olie. Nu moest ik thuis de olie eerst verversen, ben daar sowieso geen voorstander van maar had nu geen keus. Dat ging ook al gruwelijk mis want door hele domme pech ging er 4 liter verlopen olie over de oprit. En nu weer een motor die het ook niet doet :frusty:

Gebruikersavatar
Gerry
Berichten: 105
Lid geworden op: wo 16 mei 2018, 08:44
Mijn motor is een: XT 600 e
Locatie: Amsterdammertje... iedereen heeft een klok..Maar ik heb de tijd..

Re: Startproblemen

Bericht door Gerry » do 14 nov 2019, 12:07

:wink: Was je het bakje er vergeten onder te zette die de olie op vangt
Beter Laat Dan Niet @ Gerry Afbeelding

Gebruikersavatar
Sufos
Berichten: 113
Lid geworden op: vr 20 jan 2017, 23:57
Mijn motor is een: DL650 2007....KTM duke 620
Locatie: 52.268012, 6.196773

Re: Startproblemen

Bericht door Sufos » do 14 nov 2019, 12:21

Nee, dat was het niet. Olie netjes opgevangen, maar ik had een pijpje in mijn overal zitten, en dat pijpje ging onder de rand van mijn bak zitten, en terwijl ik omhoog kwam nam ik nagenoeg de gehele inhoud van de bak mee omhoog. Voordat ik het in de gaten had lag bijna alles op de oprit. De cursus "vloeken voor gevorderden" heb ik met glans gehaald :oops: .
Ben je zo een halve dag verder voordat het weer een beetje toonbaar is :( .
Maar goed.....nu de motor.

Gebruikersavatar
Gerry
Berichten: 105
Lid geworden op: wo 16 mei 2018, 08:44
Mijn motor is een: XT 600 e
Locatie: Amsterdammertje... iedereen heeft een klok..Maar ik heb de tijd..

Re: Startproblemen

Bericht door Gerry » do 14 nov 2019, 12:51

............Afbeelding.Afbeelding.Afbeelding..........
Beter Laat Dan Niet @ Gerry Afbeelding

Gebruikersavatar
Tulipan
DL650 berijder
Berichten: 2145
Lid geworden op: wo 18 nov 2009, 17:25
Mijn motor is een: DL 650 K9 Grijs "La Burra"
Locatie: Tenerife

Re: Startproblemen

Bericht door Tulipan » do 14 nov 2019, 14:42

Ik zou in bed blijven liggen :D
Elke keuze na opstaan heeft een grote kans op tegenslag O:-)
Reden voor ziekmelden neem ik aan ?
Hasta luego
Tulipan
Alle toeters en bellen
" Your studies can guide you, but experience is what teaches you "

Gebruikersavatar
Cplegt
DL650 én DL1000 berijder
Berichten: 1311
Lid geworden op: zo 17 apr 2011, 18:01
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL1000 & 650
Locatie: Enschede

Re: Startproblemen

Bericht door Cplegt » do 14 nov 2019, 15:44

F1 melding uitlezen in de dealermode met een paperclip oid en ff kijken naar de foutcode in het werkplaatshandboek.
Gr. Chiel

Gebruikersavatar
Sufos
Berichten: 113
Lid geworden op: vr 20 jan 2017, 23:57
Mijn motor is een: DL650 2007....KTM duke 620
Locatie: 52.268012, 6.196773

Re: Startproblemen

Bericht door Sufos » vr 15 nov 2019, 21:53

Een werkplaatshandboek heb ik niet en met paperclipjes lopen kloten zie ik ook niet zitten. Morgen de boel maar even ouderwets doormeten. Denk toch aan de spanningsregelaar of dynamo

Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 6635
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Re: Startproblemen

Bericht door Iron Horse » vr 15 nov 2019, 22:00

Sufos schreef:
vr 15 nov 2019, 21:53
... en met paperclipjes lopen kloten zie ik ook niet zitten. Morgen de boel maar even ouderwets doormeten. ..
Dat kan je wel de goeie richting op wijzen. Zoveel werk is dat niet, stekkertje onder je zadel.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Gebruikersavatar
Sparkle Black Peter
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 4388
Lid geworden op: ma 24 jul 2006, 01:24
Mijn motor is een: V-Strom 1000A L5 Black Rhino
Locatie: Bij Tilburg

Re: Startproblemen

Bericht door Sparkle Black Peter » vr 15 nov 2019, 22:50

Een werkplaatshandboek heb ik niet
Is onderweg naar je mailbox. 8)

Peter
HOU 'M RECHT EN NIET OP HET ASFALT, WANT WEET JE WEL HOE HÁRD AS-VALT?

Gebruikersavatar
Sufos
Berichten: 113
Lid geworden op: vr 20 jan 2017, 23:57
Mijn motor is een: DL650 2007....KTM duke 620
Locatie: 52.268012, 6.196773

Re: Startproblemen

Bericht door Sufos » vr 15 nov 2019, 23:21

Thanks :duim:

Plaats reactie