Pagina 1 van 1

Kosten remschijven

Geplaatst: za 06 jan 2018, 16:38
door Christianne
Hoi!

Ik heb online remschijven voor besteld voor 180 euro p/stuk. Ik vond het nogal aan de prijs maar kon voor mijn motor (dl 650 uit 2006) echt geen goedkopere vinden tenzij 2ehands... Zijn dit normale bedragen voor remschijven?

En, weten jullie nog goede adressen voor goede remschijven? En welke dan?

Gr Christianne

Re: Kosten remschijven

Geplaatst: za 06 jan 2018, 17:00
door Iron Horse
Dat zijn inderdaad normale prijzen. Een remschijf moet aan heel wat specificaties voldoen om gedurende zijn hele leven onder alle omstandigheden van koud tot zeer heet niet krom te trekken. Voor de rest gewoon even Googlen.

Re: Kosten remschijven

Geplaatst: za 06 jan 2018, 21:14
door Dyrck
Ik heb gebruikte schijven besteld bij een sloperij.
€225,- voor een origineel setje die slechts 0,2 mm afgesleten waren.

Laat je niet bang maken door angstverhalen over gebruikte schijven.
Die komen van respectabele demontagebedrijven en dat ze niet krom zijn kun je zo meten, door ze op een glasplaat te leggen.

Re: Kosten remschijven

Geplaatst: do 28 jun 2018, 20:59
door Camino
Balen. Toegegeven, in de Alpen ging het er met vijf motoren behoorlijk op en werd er voor (haarspeld) bochten pas laat geremd. Wat is het geval: Mijn (nieuwe) remblokken begonnen daar ineens geluid te maken als ik bijna stil stond. Een rotherrie.
Vandaag bij Robert geweest en remblokken onder garantie vervangen. Ze waren inderdaad na 3000 km al aardig afgesleten maar het is ook echt doorstampen geweest.
Echter na de nieuwe blokken bleef het geluid aanwezig. Bij nader onderzoek blijkt dat de remschijven ook behoorlijk op hun donder hebben gehad. Er zitten wel wat groeven op.
Volgens Robert ligt het daaraan. Hij gaat ze nu eerst proberen af te draaien en anders worden het nieuwe remschijven. Hangt inderdaad aardig prijskaartje aan. Ik hoop maar dat het gaat lukken met dat afdraaien. En dat voor een 2014 motor met 24 k. Snel hoor.

Re: Kosten remschijven

Geplaatst: do 28 jun 2018, 21:42
door Motormuus
Ik was voor remschijven en blokken iets van 275 euro kwijt. Heb nog 1 schijf liggen. Heeft 6000km onder mijn 1000 l5 gezeten.
Ik was mijn remachijfslot vergeten en heb toen gelijk beide schijven gewisseld. Met het oog op. Als er na x duizend kilometer 1 versleten is. Vervang ik zo toch allebei. Dus dan nu maar gelijk 2 nieuwe.

Re: Kosten remschijven

Geplaatst: vr 29 jun 2018, 08:45
door Camino
Ik houd het even in gedachten Sebas.We gaan nu waarschijnlijk even dat afdraaien proberen. Ben er wel weer ziek van. Heb met het L model al meer ellende gehad als met de K.