Pagina 1 van 1

Remblokken van TRW geven sponzigheid

Geplaatst: wo 27 apr 2016, 08:35
door AVC
Hallo Strommers,
Ik had al een hele tijd last van sponzige remmen op m'n strom. Ook was het een erg lange slag, hiermee wil ik zeggen dat het lang duurde voor de rem aangreep. En ik kreeg het maar niet opgelost, ik heb alles geprobeerd. De remvloeistof veranderd, rempomp vervangen en zelfs de randjes van de (nieuwe) remblokken afgeveild. Dat laatste was een tip van de Suzuki dealer vlak bij me. Hij zei dat nieuwe remblokken soms slecht op een oudere schijf passen, en dat dit zou helpen. De remleidingen heb ik al eens veranderd, het zijn stalen leidingen van Hel.
Ten einde raad en teleurgesteld heb ik de strom dan maar naar de Suzukiman gebracht.
Leidingen ontlucht, andere remblokken geplaatst en hoppa, klaar. Einde sponzigheid. Hij zei me dat het wel eens de remblokken zouden kunnen zijn. Ik geloofde er geen snarst van, maar hij had gelijk. Ik heb gisteren die blokken terug omgewisseld en direct was de sponzigheid en de lange slag terug. Opmerkelijk, en ook wel verontrustend dat remblokken zo'n verschil kunnen maken. :shock:
De nieuwe remblokken van de garage zijn Carbon Lorraine, mijn oude en de nieuwe zelfgeplaatste zijn TRW blokken die ik van RAD.eu besteld had.
Iemand gelijkaardige ervaringen gehad?

Re: Remblokken van TRW geven sponzigheid

Geplaatst: wo 27 apr 2016, 12:18
door Motormuus
De carbon blokken. Moet je altijf warm remmen. Zijn goede blokken. Maar geschikt voor de portieve rijders. Of voor op een supersport. Daar had ik ze ook op zitten. Maar je moet ze wel warm remmen.

Re: Remblokken van TRW geven sponzigheid

Geplaatst: do 28 apr 2016, 16:37
door Hunter6
Ik zou de remblokken terug sturen. Ik gebruik de blokken van TRW regelmatig en herken jouw ervaring er niet in.
Moet haast wel een fout in het materiaal zijn.