Wattage aansluiting geschakelde +

draadjes, lampjes
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Joske
Berichten: 487
Lid geworden op: vr 24 sep 2010, 08:38

Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door Joske » wo 07 dec 2016, 09:58

Hello...

Korte vraag:

Voor een Safetylights module wil ik een geschakelde + gebruiken. Is veel over te lezen, de voetrem is een hele mooie optie.

Omdat ik onlangs het (beruchte/bekende) kabeltje achter de radiator heb gebruikt voor de handvatverwarming...

Ik vroeg me af of iemand weet met hoeveel AMP deze gezekerd is EN of er naast een HV-verwarming iets (veilig) bij zou kunnen?!

Anders tap ik die geschakelde + extra af (met eigen zekering)
Is enkel om 4x de knippers (led) (gedimd) te voeden

Thanx

Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 8084
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Re: Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door Iron Horse » wo 07 dec 2016, 10:43

Dat is zekering nummer 5 en die is 15 Amp. Als het aansluiten van een paar leds het verschil zou maken dan zou die aansluiting al bijna overbelast zijn. De knipperlichten zitten er o.a. ook op. Lijkt me niet dat het kwaad kan. En trouwens de achterrem is er ook door gezekerd dus. Ook al zou je het daar vanaf halen blijft het lood om oud ijzer.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Gebruikersavatar
Joske
Berichten: 487
Lid geworden op: vr 24 sep 2010, 08:38

Re: Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door Joske » wo 07 dec 2016, 17:43

Top...ga ik dat doen :) !

Als de knippers er ook al op zitten...top...want die zijn van 4x 21 watt naar 4x 10 watt door de leds...capaciteit over dus :duim:

Gebruikersavatar
De Graaf van Salland
DL650 berijder
Berichten: 479
Lid geworden op: wo 02 okt 2013, 12:25
Mijn motor is een: Suzuki V-strom 650 ABS L1
Locatie: Salland natuurlijk !

Re: Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door De Graaf van Salland » do 08 dec 2016, 09:32

Hmmm... heb jij dan ook een ander knipperlichtrelais geplaatst?

Als je alleen LED knipperlichten monteert, dan knipperen deze veel te snel (omdat ze minder amperes trekken). Een vaak gebruikte oplossing om de knipperfrequentie weer normaal te krijgen is het bijplaatsen van weerstanden (parallel).
Die weerstanden trekken dan weer zoveel stroom (=Amperes), dat het vermogen (= aantal Watt's) van de hele knipperlichtinstallatie weer gelijk aan het origineel is.

GvS
"There is no such thing as bad weather, only wrong clothes" [Billy Connolly]

Gebruikersavatar
Joske
Berichten: 487
Lid geworden op: vr 24 sep 2010, 08:38

Re: Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door Joske » do 08 dec 2016, 14:00

Hello..

De situatie nu (voor installatie safetylights) dat ik inderdaad 4 RAW's heb EN een vermogens onafhankelijk relais...nu knipperen ze dus zoals het hoort.

Wat ik me alleen nog afvroeg;

Die safetylights hebben volgens de handleiding EN een constante voeding EN een geschakelde.
(Dan kan je bijvoorbeeld ook de remverlichting bedienen e.d)

Als ik alleen die RAW wil laten branden (gedimd) dacht ik dat twee maal een spanningstoevoer 1 teveel is?!
Of heeft zo.n module altijd voeding nodig?

Mss dat je het weet?

Gr

Gebruikersavatar
Patrick8888
Berichten: 222
Lid geworden op: za 04 jul 2009, 19:31
Mijn motor is een: Zwarte DL 650 van 2004
Locatie: Steenbergen

Re: Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door Patrick8888 » do 08 dec 2016, 16:54

Constante spanning is om zijn geheugen vast te houden (instellingen)
All the things we seem to understand are like footprints in moving sand.
There's no teacher who can teach us anything new, he can only teach the things we already knew.

Gebruikersavatar
Joske
Berichten: 487
Lid geworden op: vr 24 sep 2010, 08:38

Re: Wattage aansluiting geschakelde +

Bericht door Joske » do 08 dec 2016, 19:19

Hey...vandaar :)

Dan sluit ik die ook maar aan.
Maar goed...als alleen default wordt gebruikt mss niet eens noodzakelijk.

Gr

Plaats reactie