F1 foutcode en rood lampje in display

draadjes, lampjes
Plaats reactie
Gert-JanD
Berichten: 539
Lid geworden op: vr 14 aug 2015, 22:45
Mijn motor is een: V-strom DL650 2004
Locatie: Boreft (Bodegraven)

F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Gert-JanD » za 29 okt 2016, 18:10

Hallo allemaal,

Gisteren middag ging er een rood lampje in de display branden en verscheen een foutmelding F1 in het scherm :cry: . Ik heb de motor stilgezet en daarna weer aangezet en het rode lampje was uit en de foutmelding weg, vervolgens naar huis gereden (2 km). Nu had ik net daarvoor de motor in een spuitplaats helemaal schoongespoten, kan deze storing hier mee te maken hebben. Met andere woorden is vocht de boosdoener :?: .
Vandaag ben ik een stukje gaan rijden en na ongeveer 1 kilometer ging het rode lampje weer branden en verscheen weer de melding F1 in het scherm. Motor uit gezet en weer aangedaan en lampje en melding was weg, en maar weer naar huis gereden.

Kan je met rode lampje en melding gewoon doorrijden of gaat er dan iets verschrikkelijk mis?

Weet iemand wat hier aan de hand is?

Groet Gert-Jan
Als er één V-strom over de dam is, volgen er meer :-)}

Gebruikersavatar
McEagle
DL650 berijder
Berichten: 91
Lid geworden op: ma 29 mar 2010, 20:07
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL650 XT Dakar 2016
Locatie: Elden
Contacteer:

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door McEagle » za 29 okt 2016, 18:17

Corrigeer me als ik het fout zie:
F1 geeft aan dat er iets mis is. Wát er mis is, wordt niet aangegeven. Dat zal pas blijken als de dealer de motor uitleest.
grensoverschrijdend motortoeren? The Whisky Trail

Gebruikersavatar
RedStrom
DL1000 berijder
Berichten: 4632
Lid geworden op: di 22 jun 2010, 23:19
Mijn motor is een: zwarte L4

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door RedStrom » za 29 okt 2016, 18:34

Zoekfunctie gebruiken.

En doorrijden is geen punt.
Ik had het bij vochtig, kouder weer weleens, als ik net 5-10 minuten onderweg was.
Stoppen, uit, weer aan, en weg. En gewoon doorrijden.
Op een gegeven moment niet eens gestopt. Gewoon tijdens het rijden even uit en weer aan.

In ieder geval is het niks ernstigs.
Iets met een sensor in het uitlaatsysteem geloof ik.
eerst rijden, dan oordelen

Gert-JanD
Berichten: 539
Lid geworden op: vr 14 aug 2015, 22:45
Mijn motor is een: V-strom DL650 2004
Locatie: Boreft (Bodegraven)

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Gert-JanD » za 29 okt 2016, 18:54

RedStrom schreef:Zoekfunctie gebruiken.
In ieder geval is het niks ernstigs.
Iets met een sensor in het uitlaatsysteem geloof ik.
Zoekfunctie had ik al gedaan, dat van die lambdasonde geeft F1 en C44.

Ik begrijp dat er uitgelezen moet worden, naar de dealer dan maar. Dat gaat geld kosten :cry:

Of zijn er hier die een uitleesapparaat hebben?
Laatst gewijzigd door Gert-JanD op za 29 okt 2016, 18:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Als er één V-strom over de dam is, volgen er meer :-)}

Gebruikersavatar
Knarf1990
DL650 berijder
Berichten: 150
Lid geworden op: do 29 jul 2010, 09:36
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 1000
Locatie: kop van Noord-Holland
Contacteer:

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Knarf1990 » za 29 okt 2016, 18:55

F1 is eigenlijk: FI van Fault Indication. Middels de zoekfunctie kom je er wel achter hoe je de foutcodes uit kan lezen.

Verstuurd vanaf mijn D5803 met Tapatalk

Gebruikersavatar
Marian
Berichten: 655
Lid geworden op: zo 29 mar 2015, 12:23
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL650 zwart 2016

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Marian » za 29 okt 2016, 19:07

Met een ijzerdraadje of paperclipje..... dagje bij chiel en je leert er veel van :)

En toch echt even zoekfunctie gebruiken

http://v-strom.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=10349


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gert-JanD
Berichten: 539
Lid geworden op: vr 14 aug 2015, 22:45
Mijn motor is een: V-strom DL650 2004
Locatie: Boreft (Bodegraven)

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Gert-JanD » za 29 okt 2016, 19:28

Marian,

Bedankt we gaan eens kijken :duim: wat de C-code is.

Groet Gert-Jan
Als er één V-strom over de dam is, volgen er meer :-)}

Gebruikersavatar
Lambik
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 09 sep 2012, 13:13
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 L2 Touring 2012
Locatie: vlissingen

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Lambik » zo 30 okt 2016, 20:41

C44 -HO2 Sensor output Voltage is not input to ECM - HO2S Lead wire /Coupler Connection Battery Voltage Supply to the HO2S ,

zoiets???

Gebruikersavatar
Dyrck
DL650 berijder
Berichten: 1251
Lid geworden op: za 27 jan 2007, 17:20
Mijn motor is een: DL650 Rattus Nigra
Locatie: Almere

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Dyrck » ma 31 okt 2016, 10:19

Daar is een handige app voor:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ueen&hl=nl" onclick="window.open(this.href);return false;


Ik heb trouwens vaak dat na een aantal km. met laag toerental het FI-ledje gaat branden.
Iemand enig idee, of je dit op kunt lossen door de lambdasonde schoon te maken?
(Als het namelijk geen nut heeft, ga ik niet zitten klooien met een vastgeroeste sonde, met het risico dat er wat afbreekt)
Groeten;
Dyrck


Gib mir Benzin
Es fließt durch meine Venen, Es schläft in meinen Tränen
Es läuft mir aus den Ohren, Herz und Nieren sind Motoren

Rene
Berichten: 281
Lid geworden op: zo 24 mar 2013, 20:30
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 650

Re: F1 foutcode en rood lampje in display

Bericht door Rene » ma 31 okt 2016, 11:12

Het is heel goed mogelijk dat mijn reactie nergens op slaat - (ik weet niet wat "afspuiten" in dit verband inhoud)

- maar ik gebruik *nooit* een hogedrukspuit in de buurt van mijn motor.
Funest voor diverse lagers, en elektrische verbindingen.
Veel systemen rondom de motor zijn IP67, dwz waterdicht, maar niet voor stralen onder hoge druk.
Een hogedrukstraal gaat moeiteloos door een O-ring afsluiting heen.

Afspuiten met een tuinslangetje zal niet zo veel kwaad kunnen denk ik.
..maar dat doe ik ook zelden :o)

Plaats reactie