Pagina 1 van 1

Verhogen

Geplaatst: wo 14 okt 2015, 20:57
door ADV
Stel; ik laad mijn 650 strom vol met allerlei bagage, is het dan slim om hem te verhogen? Doel is om hem niet door zijn vering te laten klappen bij elk hobbeltje.

Ik zag bij cosmo een verhoogsetje tot 40 mm in rvs:

http://www.cosmo-accessories.com/online ... -info.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Verhogen

Geplaatst: wo 14 okt 2015, 21:08
door De Graaf van Salland
Eh... Gewoon de achtervering omhoog draaien met die dikke knop?
Zelfs als je een enorme hoeveelheid bagage bij je hebt, is dat qua gewicht toch niet zoveel als een passagier. Dus de motor zou het gemakkelijk moeten kunnen hebben.

GvS

Re: Verhogen

Geplaatst: wo 14 okt 2015, 23:59
door Sparkle Black Peter
Alleen voor bagage zou ik 'm niet verlagen. De achtervering instellen is ruim voldoende.

Re: Verhogen

Geplaatst: do 15 okt 2015, 07:58
door Frimeur
Als opdraaien niet voldoende is dan helpt verhogen je niet. Je veer wordt er namelijk niet harder van. Bij verhogen, vervangen van bog bones voor andere lengte, blijft je veer hetzelfde. De veerweg, het inzakken door gewicht motor, berijder en bagage is dan nog steeds niet veranderd.

Re: Verhogen

Geplaatst: do 15 okt 2015, 15:04
door R.Vanmeegen
Bij het plaatsen van langere dog bones wordt je veer wel wat stugger.

Ik heb zelf Dog bones gemaakt, en zo ongeveer 30 mm verhoogd.

Re: Verhogen

Geplaatst: do 15 okt 2015, 19:23
door Frimeur
Je veer blijft echt even slap of sterk als voorheen. Het gevoel van een stuggere vering is het gevolg dat je arm/hevellengtes aan het wijzigen bent. Zo zal bijvoorbeeld een horizontale voorvork niet inveren en stug aanvoelen en een steilere vork makkelijker inveren en soepeler aanvoelen.
De vraagsteller wilde verhogen om zwaar beladen te zijn en dus weer zijn oorspronkelijke geometrie van de motor herstellen. Dat kan, maar hiermee stel je niet in hoeveel je kan in- en uitveren. Dat kan alleen met de draaiknop binnen een gegeven marge. Als je toch te veel inzakt door veel gewicht helpt alleen een zwaardere veer en verhogen niet!

Re: Verhogen

Geplaatst: za 17 okt 2015, 10:00
door ADV
Dank voor jullie input allemaal.

Ik zal hem nooit zo volladen als het gewicht van een passagier. Het instellen van de vering zou dan voldoende moeten zijn.

Eigenwijs als ik ben zou het plaatsen van andere dog bones de wegligging gevoelsmatig wel ten goed komen als ik mijn strom vollaad.

@rvanmeegen; wat zijn jou ervaringen?

Re: Verhogen

Geplaatst: za 17 okt 2015, 18:23
door R.Vanmeegen
Om de rij eigenschappen te verbeteren kan ik je een Hyperpro veer aanraden. Een enorme verbetering. De motor gaat daardoor veel strakker sturen.

Het vervangen van de Dog bones heb ik gedaan ivm hogere zithouding (ben 1.96), staat mooier en de stepjes komen niet zo snel meer aan de grond. Door het vervangen van de Dog bones veert de motor aan de achterkant wat stugger. Door het terug draaien van de instelbare veer is dat weer opgelost.

Mocht je interesse hebben in een setje Dog Bones, Kun je gerust contact met me op nemen.

Re: Verhogen

Geplaatst: za 17 okt 2015, 18:49
door Ebrostrom
1+ voor de hyperpro...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk