Pagina 1 van 1

Piepgeluid V-Strom opgelost met hulp dit forum :)

Geplaatst: wo 14 jan 2015, 21:45
door Marvinjsn
Hallo allemaal,

Als sinds enkele dagen had ik last van een piepend/gierend geluid wat mijn motor maakte, meestal begon het rond 70 a 80 km per uur en was het zo aanwezig dat ik met helm op, oordoppen in en windgeruis langs de kop het gewoon nog hoorde.......maar motor stuurde en schakelde etc. gewoon normaal....
Hugger beter vastgezet, koffers nagelopen op vastzitten/speling ophanging, voorwiel en achterwiel nagelopen op ophanging/speling, ketting + tandwielen nagelopen, diverse bouten en moeren nagelopen etc. etc...., maar niets kunnen vinden.

Dan toch maar is zoeken op dit forum en daar kwam ik uiteindelijk op een bericht van RedStrom uit januari 2011 alweer, waar ergens in de reacties werd gesproken over het weer gangbaar maken van de ringen die de remschijf "zwevend" maken.
Dus ik denk probeer het maar is gewoon en na testrit, YES! zowaar was dit het!
Alle busjes zaten redelijk vast door vuil/roest en na ze heen en weer wrikken en schoon blazen ging het voorwiel weer stukken soepeler en was het schurende geluid (waar ik ondertussen al weer gewend aan was en dus niet meer opviel) bijna volledig weg!

Meteen nieuwe remblokken geplaatst, waren toch al aardig aan de maat en links bleek inderdaad wat scheef afgesleten, en de remschijven zijn nu ook wel aan de beurt, 4,5 mm is minimum maat en meet nu 4,3 mm ongeveer, klusje voor in een komend weekend.

Wederom met hulp van dit forum d.m.v. zoekfunctie een probleem opgelost!

Groet,
Marvin

Re: Piepgeluid V-Strom opgelost met hulp dit forum :)

Geplaatst: wo 14 jan 2015, 21:59
door Iron Horse
Goed te lezen :duim: Bedankt voor de terugkoppeling.

Re: Piepgeluid V-Strom opgelost met hulp dit forum :)

Geplaatst: wo 14 jan 2015, 22:42
door Tulipan
Ja, tussen het geleuter O:-) door komen er vaak ook goede tips.
Dit alles onder het mom van " Twee weten meer dan een ".

En weer een :-)}