Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Alles over het motorisch gedeelte van de strom
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Quenten
Berichten: 32
Lid geworden op: zo 16 nov 2014, 18:12
Locatie: Hoorn

Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Bericht door Quenten » di 07 jul 2015, 07:05

Ik zit met een probleempje na het wisselen van me ketting,tandwielen en achterband.

Ik heb me schakelpookje los moeten halen om me tandwiel er uit te kunnen halen en ik vermoed nu dat ik per ongeluk aan het pennetje van me versnelling heb gezeten maar ik weet niet wat ik fout heb gedaan en hoe ik het kan op lossen zodat het weer goed werkt. Als ik me motor nu in ze vrij draait het wiel mooi rond maar zet ik hem in zijn versnelling en knijp me koppeling in loopt me achter wiel heel stroef.

Iemand een idee?

het is een V stom 650 uit 2011 alvast bedankt voor het mee denken

Gebruikersavatar
Dyrck
DL650 berijder
Berichten: 1252
Lid geworden op: za 27 jan 2007, 17:20
Mijn motor is een: DL650 Rattus Nigra
Locatie: Almere

Re: Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Bericht door Dyrck » di 07 jul 2015, 08:40

Geen paniek!
Niets aan de hand, dat hoort zo.
Als de olie koud is kleven de koppelingsplaten een beetje, ondanks dat je de koppeling intrekt.

Ga maar een stuk rijden zodat de olie warm is en probeer het daarna nog maar eens.
Je zult zien dat het achterwiel dan een stuk minder meedraait of zelfs stilstaat
Groeten;
Dyrck


Gib mir Benzin
Es fließt durch meine Venen, Es schläft in meinen Tränen
Es läuft mir aus den Ohren, Herz und Nieren sind Motoren

Gebruikersavatar
Quenten
Berichten: 32
Lid geworden op: zo 16 nov 2014, 18:12
Locatie: Hoorn

Re: Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Bericht door Quenten » di 07 jul 2015, 09:33

Okee gelukkig ik dacht echt dat ik wat verkeerd had gedaan ik zal het vanmiddag gelijk even testen.

Gebruikersavatar
Wullebolle
DL1000 berijder
Berichten: 2259
Lid geworden op: za 02 mei 2009, 18:33
Mijn motor is een: DL1000, 2008.
Locatie: Belgische kust

Re: Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Bericht door Wullebolle » wo 15 jul 2015, 11:35

Had ik ook de eerste keer dat ik de koppelingscylinder eraf haalde bij mijn 1000.
FF in haar krabben, nadenken "jawel alles gemonteerd zoals het hoort"!
Foert: ff met de hand paar keer aan het wiel draaien en dat ging al wat soepeler.
Zoals Dyrck al zei: het hoort blijkbaar zo. No worries, ff starten en kort eindje rijden en je wiel draait weer als vanouds.
Spooky Action At A Distance !

Gebruikersavatar
Quenten
Berichten: 32
Lid geworden op: zo 16 nov 2014, 18:12
Locatie: Hoorn

Re: Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Bericht door Quenten » wo 15 jul 2015, 14:05

Ondertussen doet hij het weer was inderdaad even een stukje rijden en een heel klein beetje afstellen. bedankt voor jullie reacties

Gebruikersavatar
PDvD
DL1000 berijder
Berichten: 1883
Lid geworden op: wo 25 nov 2009, 14:35
Mijn motor is een: Suzuki DL 1000 V-Strom
Locatie: Oosterhout (NB)
Contacteer:

Re: Achterwiel draaid niet meer als ik de koppeling in hou

Bericht door PDvD » wo 15 jul 2015, 16:36

Je zult ook merken dat als je 'm in een hogere versnelling zet dat het draaien steeds soepeler gaat! Ik heb ooit ook tot in het oneindige mijn koppelingscylinder ontlucht.... en de olie in mijn blok toen maar vervangen... en nog niets...
http://www.motorvision.nl
I love the smell of burning rubber in the morning

Plaats reactie