Pagina 1 van 1

Routes uitstippelen

Geplaatst: di 30 okt 2018, 10:05
door Emile
Hallo Forumleden,

Regelmatig stippel ik wat meerdaagse tochten uit en dat doe ik naar alle tevredenheid in MRA (MyRouteApp, gewoon de gratis versie). Daarnaast hou ik dan vaak in Excel wat additionele info bij m.b.t. het kunnen afsnijden/skippen van de rouute, POI's en activiteiten. Deze 2 in sync houden wind ik altijd irritant, want 1 routepunt er bij of eraf en de routenummers komen niet meer overeen.

Aangezien ik best handig ben met software heb ik voor mezelf een tooltje geschreven om vanuit MRA een mooie routetabel te genereren, incl. wat additionele info (waarmee je dan ook kan gaan rekenen).
Hier zitten vast net zulke route fanaten als ik, dus vandaar dat ik hem ook maar even online heb gezet.

Lijkt in eerste instantie wat complex, maar als je routes kan uitzetten in MRA, dan moet dit ook wel lukken. Ik gebruik jullie graag als beta testers en hoor graag of mijn uitleg klopt, of er nog coderingen bij moeten. M.a.w. feedback is welkom!

https://www.bumabuma.nl/motorroutes-routetabel.php

routepunten.png

PS. Een ideale test route, want ik ben 3 weken Nieuw Zeeland aan het uitstippelen!!!

Re: Routes uitstippelen

Geplaatst: di 30 okt 2018, 19:28
door Eikie
Wanneer ga je naar NZ Emile ?? Toevallig in februari 2019 ??

Re: Routes uitstippelen

Geplaatst: di 30 okt 2018, 20:26
door Emile
Ja, dat is wel de bedoeling. Zoals het er nu naar uit ziet zo rond de 23 januari vertrekken en dan 3 of 4 weken later weer terug... Heb nog niets geboekt...

Re: Routes uitstippelen

Geplaatst: di 30 okt 2018, 22:01
door Eikie
Ik wel 😇 1 februari weg en 3 maart weer terug. Tis daar dan hoogseizoen dus heb ik alvast geboekt.

Re: Routes uitstippelen

Geplaatst: wo 31 okt 2018, 20:37
door RedStrom
Leuk Emile.
Hoe gebruik je de output onderweg?
Bij het ontbijt, in de tanktas, ... ?
Niet tijdens het rijden toch?

Zou je ook software/app kunnen maken die op de telefoon (gps zal niet lukken) de extra info laat zien als je bij een bepaald punt in de buurt komt?
Gsm in houder naast de gps. Gebruik makend van de navigatie op de gsm.

Re: Routes uitstippelen

Geplaatst: do 01 nov 2018, 11:56
door Emile
Onderweg heb ik de TomTom aanstaan en kan ik de codering ook zien (dan weet ik hoeveel punten ik moet aanvinken als ‘bezocht’ om af te snijden).

Het overzicht is meer voor het plannen vooraf: Normaal gesproken maakte ik voor 5 dagen 5 routes en zat ik iedere keer alles op te schuiven als 1 dag te langer of korter werd (heel irritant)
Nu maak ik 1 route voor alle dagen en pas als ik helemaal klaar ben prik ik de hotels (met PTS code heb je natuurlijk al wel een idee).

Voor Nieuw Zeeland wil ik helemaal niets vastleggen en zal ik bij het ontbijt per keer gaan bepalen wat ik ga doen. Lange dag, korte dag of een dagje vrij. Dan is zo’n overzicht wel heel handig natuurlijk 😜. Ook onderweg leest zo'n A4tje ook wat handiger dan door de TomTom browsen (Om 16:00 uur beslissen of ik nog even doorga ja of nee)

Re: Routes uitstippelen

Geplaatst: do 01 nov 2018, 19:24
door RedStrom
Ik snap het. Goed bezig. Goeie reis alvast 🏍