tomtom

Van Garmin tot TomTom, en alles daar tussenin
MartijnR
DL650 berijder
Berichten: 148
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 18:34
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 (2006) (rood)
Locatie: hoorn

tomtom

Bericht door MartijnR » ma 20 mei 2013, 12:42

beste mede-strommers,
namens de nh tour, hebben wij een probleem ondervonden tussen de garmin en de tomtom.
als je een garmin bestand op je tomtom wilt laden via tyre, dan gooit hij de hele route om waardoor je 2 verschillende routes hebt,
aangezien er sommige wegen zijn waar je op bepaalde tijden niet in mag...
weet iemand hier hoe je dat met tyre moet doen?

graag zou ik met 1 van jullie willen contacten.

vr gr martijnR ( NH-Team )
beter 1 strom op de weg dan 10 op de sloop

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 6780
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: tomtom

Bericht door Stroompje » ma 20 mei 2013, 15:08

You've got mail..... :schater:
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
Framomile
DL1000 berijder
Berichten: 1382
Lid geworden op: zo 01 feb 2009, 17:05
Mijn motor is een: Dl 1000 zwart okt 2014
Locatie: Purmerend

Re: tomtom

Bericht door Framomile » ma 20 mei 2013, 15:45

Mogen wij het ook weten :mrgreen:

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 6780
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: tomtom

Bericht door Stroompje » ma 20 mei 2013, 15:54

Tuurlijk Franc een cc-tje voor jou komt eraan!!
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
Sjakie
DL650 berijder
Berichten: 714
Lid geworden op: do 04 aug 2011, 10:10
Mijn motor is een: Vstrom 650 XTA 2017 Zwart
Locatie: Kamerik (buiten)

Re: tomtom

Bericht door Sjakie » ma 20 mei 2013, 21:45

Als het probleem is opgelost denk ik dat er wel mensen zijn die nieuwschierig zijn naar wat de oplossining is :D
Vooral zij die de rider 5 hebben of binnenkort krijgen. O:-)
Het leven bestaat uit keuzes maken, Vstrom rijden is er daar 1 van.

Gebruikersavatar
Aad900
DL650 berijder
Berichten: 4016
Lid geworden op: ma 14 feb 2005, 13:38
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL650A L2 zwart
Locatie: Rotterdam

Re: tomtom

Bericht door Aad900 » ma 20 mei 2013, 22:33

Dat ben ik met de vorige spreker eens :P
L2 zwart, onderkuip, topkoffer met remlicht, handkappen, Xenon, 12 v contact, OSCO, GIVI valbeugels, MRA smoke varioruit, handvatverwarming, middenbok, enduro voetsteunen, koplampbeschermer, ER6N spiegels, Quicklock tanktassen GS + Daypack, TTR 5

Check: het Molen en V-stromalbum
Check: de V-Strom Molenkaart

Gebruikersavatar
Framomile
DL1000 berijder
Berichten: 1382
Lid geworden op: zo 01 feb 2009, 17:05
Mijn motor is een: Dl 1000 zwart okt 2014
Locatie: Purmerend

Re: tomtom

Bericht door Framomile » di 21 mei 2013, 14:14

Het is nog niet helemaal opgelost maar als jullie het interessant vinden, het gaat over het volgende.

Het is blijkbaar zo dat als je een vreemde route in Tyre opent, deze meteen wordt herberekend naar die kaart zonder dat te vragen.Dit betekent dat je dus nooit de route ziet zoals deze oorspronkelijk is bedoeld.

Download deze route NH http://forum.v-strom.nl/viewtopic.php?f=3&t=9584 en kijk even wat er bij jullie gebeurt bij de volgende situaies.

1) Aankomend op Ilpendam word je over de Westerweg gestuurd door Tomtom terwijl de route origineel over de Hofweg loopt. Komt waarschijnlijk door een sluiproute beperking binnen bepaalde tijden.
Afbeelding

2) Nadat je over het pontje bij Purmerend richting Landsmeer rijdt mag je van Tottom niet rechtsaf Landsmeer in, wederom een sluiproute beperking.
Afbeelding

Heleen was hier mee bezig en zal waarschijnlijk later deze week nog wat info toevoegen. Het is op zich logisch alleen moet je weten hoe hier mee om te gaan.

Gr Franc

Gebruikersavatar
Voogie
DL1000 berijder
Berichten: 458
Lid geworden op: di 19 apr 2011, 18:01
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL1000 '05
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Voogie » di 21 mei 2013, 17:22

Toen ik gisteren even met de route aan het stoeien was in tyre om hem goed n de tomtom te krijgen, wat nog niet goed gelukt is, bleek ik niet over het pontje te mogen? Tyre stuurt me via de N247 via de A10 weer terug op de route. Over dat eerste deel bij Ilpendam ga ik vanavond nog even bekijken.

De route goed laden in de tomtom is me nog niet gelukt, maar daar ga ik zaterdag met MartijR nog even mee stoeien voor aanvang van de rit. Op een of andere manier krij de route vanuit tyre andesom te zien in mijn tomtom rider. Met het omkeren van de route en daarna naartoe navigeren vanaf huis ben ik de route kwijt :cry:

Ik zal wel iets verkeerd doen, maar dat ga ik dus zaterdagochtend nog even bekijken.
Blije DL1000 rijder!

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 6780
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: tomtom

Bericht door Stroompje » wo 22 mei 2013, 12:18

Je moet zelf je ttr vertellen dat hij van de veerdienst gebruik mag maken....... het is een instelling die je waarschijnlijk ooit zelf hebt uit gezet.
[attachment=0]pont.JPG[/attachment]

Mijn Bram stuurt me gewoon met de pont over...... :worship:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
Voogie
DL1000 berijder
Berichten: 458
Lid geworden op: di 19 apr 2011, 18:01
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL1000 '05
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Voogie » wo 22 mei 2013, 18:29

Dan moet ik dat eens even gaan bekijken in de tomtom. Zal wel uitstaan dan, want ik kreeg niet de vraag of ik deze wilde vermijden.
Blije DL1000 rijder!

Gebruikersavatar
Voogie
DL1000 berijder
Berichten: 458
Lid geworden op: di 19 apr 2011, 18:01
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL1000 '05
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Voogie » wo 22 mei 2013, 21:28

Het is nog veel gekker! In Tyre krijg de route niet eens over het pontje gestuurd?
Na het downloaden van het eerste deel van de route (.ITN van Heleen) in tyre gaat de route wederom over de A10 en niet over het pontje :?
Afbeelding

Nu eens kijken wat er gebeurd als ik de routes direct in m'n tomtom zet.....
Blije DL1000 rijder!

Gebruikersavatar
Roba
DL650 berijder
Berichten: 294
Lid geworden op: za 27 okt 2012, 23:30
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650A L2 Touring 2012 (zwart)
Locatie: Almere

Re: tomtom

Bericht door Roba » do 23 mei 2013, 07:08

Zodra je de route in je TT hebt gezet en start met navigeren zal ie vragen of je de veerdienst wilt vermijden. Daarna past ie de route keurig netjes aan via het pontje en valt de route "onderlangs" weg. Werkt dus prima!
Groeten,
Rob

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 6780
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: tomtom

Bericht door Stroompje » do 23 mei 2013, 10:02

Moet je wel hebben aangegeven (Planningvoorkeuren) dat je TT dat moet vragen!
Heb je daar ooit aangegeven, niet vragen en vermijden..........dan zwijgt 'ie alle talen :schater: en vermijdt de veerdienst!

Tyre is afhankelijk van Google maps....en die is niet in te stellen. :(
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
Roba
DL650 berijder
Berichten: 294
Lid geworden op: za 27 okt 2012, 23:30
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650A L2 Touring 2012 (zwart)
Locatie: Almere

Re: tomtom

Bericht door Roba » do 23 mei 2013, 19:02

Dank voor deze terechte "billenkoek" :schater: Maar welke serieuze motorliefhebber zet zo'n optie nou uit? Wat is er nou mooier om hangend over de railing te genieten van een water oversteek met naast je je prachtige V-strom?
Groeten,
Rob

Gebruikersavatar
Voogie
DL1000 berijder
Berichten: 458
Lid geworden op: di 19 apr 2011, 18:01
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL1000 '05
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Voogie » do 23 mei 2013, 19:08

Aha, er gaat me nu een aantal dingen duidelijk worden. Weer wat bijgeleerd :duim:
Blije DL1000 rijder!

Gebruikersavatar
Sjakie
DL650 berijder
Berichten: 714
Lid geworden op: do 04 aug 2011, 10:10
Mijn motor is een: Vstrom 650 XTA 2017 Zwart
Locatie: Kamerik (buiten)

Re: tomtom

Bericht door Sjakie » vr 24 mei 2013, 09:02

Joepie :P sinds gisteravond ben ik ook in het bezit van de tomtom Rider 2013. Samen met de Cardo Q3 kan ik de komende tijd ook gebruik gaan maken van alle routes die op internet te vinden zijn en, na een beetje oefenen, kan ik zelf ook routers gaan maken met Tyre. :lol:

Gisteravond een proefritje gemaakt en tot de conclusie gekomen dat ik best kan wennen aan de radio in mijn helm :duim:
Vanmiddag even de voeding op de Motor aansluiten en de komende tijd verdiepen in de mogelijkheden van Tyre. Zit nog te twijfelen om de Pro versie op USB stick aan te schaffen. Denk wel dat je dan meer mogelijkheden hebt of valt dat tegen :?:

Gezien de vragen die ik de laatste paar dagen tegen kom op het Forum is het misschien handig om een Tyre topic te openen zodat we elkaar kunnen helpen met dit programma :?: :?:
Het leven bestaat uit keuzes maken, Vstrom rijden is er daar 1 van.

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » zo 26 apr 2015, 17:01

Via marktplaats een Tomtom Rider 2 aangeschaft met Cardo headset.
Maar ik krijg geen geluid uit de tomtom en ook niet uit de luidsprekers van de bijbehorende Cardo headset?
Bellen wil wel, de verbindingen zijn er, en de microfoon doet het wel maar ik krijg zelf niets te horen.
Ook als ik de headset uitzet krijg ik bij test geluid ook niets te horen.
Volume staat op 70%.

Iemand nog tips?

Supermuis :-)}

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 6780
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: tomtom

Bericht door Stroompje » zo 26 apr 2015, 21:57

Zonder headset zal een ttr in alle talen zwijgen......
Ik heb zelf een simpele cardo headset sinds de ttr2 in gebruik. Nu de ttr5.
Bellen doe ik er niet mee en na koppeling staat mijn geluidsniveau op 85% wat prima werkt in samenwerking met mijn oordoppen.
Geen idee wat het kan zijn helaas......

AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » ma 27 apr 2015, 10:04

Aha dus zonder headset komt er helemaal geen geluid uit, dat wist ik niet.
Gisterenavond een andere mobile telefoon uit geprobeerd en er kwam geluid uit.
Nog even verder puzzelen.

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » ma 04 mei 2015, 15:33

Zou een Tomtom Rider 2 ook moeten opladen via een USB aansluiting?
En via een sigarette-aansluiting op de motor zelf dan?

Die van mij doet bij beiden niets :cry:

Supermuis :-)}

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » ma 04 mei 2015, 15:46

Nog een vraag over de kaart van een Tomtom Rider 2.
Ik heb een andere kaart (V715.1710) erop gezet maar het apparaat ziet geen kaart :shock:
Met FastActivate opgestart en ge-update maar, helaas pindakaas.
Navcore Applicatie 7.901 zit er nu op.
De kaart is niet gedownload via Tomtom Home.
Krijg na het opstarten alleen de tekst, zie geen kaart, en verder kun je er niets mee.
Een nog hogere Navcore kan problemen geven met je headset lees ik.
Heb al gegoogled en het nodige gelezen maar vind nog niet de gouden tip.

Iemand met ervaring hierin nog een handige tip :wink:

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » ma 04 mei 2015, 22:08

Pfffffffffff.
Als ik naar huis bel hoor ik ze niet en zij mij niet.
De verbinding is wel gemaakt.
Als huis mij terugbelt horen ze mij wel maar ik hun niet :frusty:
Firmware mogelijk oud?
Smartphone Samsung Galaxy S Advange goed gekoppeld.
TT Rider 2 zelf via Tomtom Home ge-update.
Compleet resetten?

Hoe koppel ik een Scala rider Cardo headset aan de computer via een usb?
Ik heb daarvoor geen kabeltje.
Zoek mij te pleuris naar firmware voor de Scala rider Cardo maar vind deze niet. Verouderd (2008)
Heeft iemand nog een update staan op zijn pc?
Tips? :?

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » di 05 mei 2015, 14:41

Waypoint gebeld.
Scala Rider Cardo is niet up to daten qua firmware.
Mmmmm mogelijk zit het in de toestel.

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » do 07 mei 2015, 21:03

Terugkomend op de vraag of de Rider2 ook met een autolader moet opladen :?:
Ja, het kan maaaaaaaaaar ik heb een autolader met 5V en 1.2 Amp uitgang.
De TT rider 2 heeft 5V en 2 Amp nodig.
Ook de USB2 poort van je computer schijnt geen 2 Amp te leveren. :?
Op de stekker van TT oplader staat ook 5V en 2 Amp uitgang.
Dat zal de oorzaak moeten zijn, dus kijken naar een andere autolader :wink:

He, gezien "alle reactie's" krijg ik het idee dat ik tegen mezelf sta te lullen :schater:

Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 8083
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Re: tomtom

Bericht door Iron Horse » do 07 mei 2015, 21:57

Een pc-usb-poort levert maximaal 500 mA. Alleen externe adapters of hulpvoedingen bij usb-hubs leveren meer.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » do 07 mei 2015, 22:01

En toch laad mijn auto tomtom xl wel op via de usb2.

Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 8083
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Re: tomtom

Bericht door Iron Horse » do 07 mei 2015, 22:56

Ligt er maar aan waar de drempelspanning ligt van het op te laden apparaat en of er misschien een spanningsregelaar ingebouwd is. Ik zat vorig jaar in Frankrijk in een hotel tijdens een sales meeting en had de verkeerde oplader voor m'n tablet meegenomen maar die laadde dus echt niet op.Nodig was 2 Amp en degene die ik meegenomen had gaf maar 1 Amp. Dikke pech dus.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Gebruikersavatar
Bozobin
DL650 berijder
Berichten: 2935
Lid geworden op: do 27 jan 2011, 15:13
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 L0
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Bozobin » do 07 mei 2015, 23:53

Ik heb hier zo'n usb oplader die in de dikke 12v plug kan met 2 usb poorten 1 normale (1A) 1 snellader (2.1A)
Ooit es via internet gekocht, geloof ik.
Onder m'n buddyseat heb ik zo'n dikke 12v aansluiting gemaakt waar hij in past.
--
Suzuki DL650 V-Strom 2011 (Strompel)

Honda Accord 1.8 Vtec 2002
Burstner Club 1986

(Licht)beschadigde delen DL650 V-Strom L0 te koop
http://www.facebook.com/kees.vanleeuwen ... 407&type=3

Gebruikersavatar
Max.Diesel
Berichten: 25
Lid geworden op: zo 19 apr 2015, 00:23
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 650AT
Locatie: Arnhem

Re: tomtom

Bericht door Max.Diesel » vr 08 mei 2015, 15:45

Stroompje schreef:Moet je wel hebben aangegeven (Planningvoorkeuren) dat je TT dat moet vragen!
Heb je daar ooit aangegeven, niet vragen en vermijden..........dan zwijgt 'ie alle talen :schater: en vermijdt de veerdienst!

Tyre is afhankelijk van Google maps....en die is niet in te stellen. :(
Of probeer een route te maken voor een bergpas die nu gesloten is. Dan zal Tyre (maar op de achtergrond Google Maps) je ook tot waanzin drijven.
Willens en wetens zal de pas niet bereden worden. Want die is dicht.

Er omheen werken? Geen idee. Google Maps zal het wel niet kunnen.
En, we zijn niet de enige met dit punt: https://productforums.google.com/forum/ ... H9YkFbJXX4

Probeer maar (nu nog tenminste). Sölden (AT) naar Rifiano (IT). Gaat heerlijk omrijden en vooral niet over de Timmelsjoch / Passo Rombo

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Berichten: 336
Lid geworden op: za 27 aug 2011, 15:18
Mijn motor is een: HD electraglide - zorry!

Re: tomtom

Bericht door Hans Vaessen » za 09 mei 2015, 10:41

Max.Diesel schreef:
Er omheen werken? Geen idee. Google Maps zal het wel niet kunnen.
Het is vooral een probleem in Tyre. Als je die route overzet naar de TT zal de route wèl over de pas gaan. Ergo: in die situatie even de 'spagetti' in Tyre negeren.

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » do 14 mei 2015, 11:19

Wie kan mij vertellen wat voor type tapdraad er in de achterkant zit van de oplader-mount voor een TT Rider 2?
Genaamd Bike Dock (4K00.102) het deel waar je de stroomkabel in plugt.
Het zijn 4 tapgaten van ongeveer M5 en 1 in de midden van ongeveer M6.
Het is geen metrische draad.
Mogelijk Engels 1/4" is ongeveer M6.

Groeten van een knutselende Supermuis :-)}

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » do 14 mei 2015, 18:17

Het resultaat van Knutselmuis :duim:
Nu alleen de stroom nog aan (laten) leggen.
Beugel laser gesneden in rvs 1,5 mm dik.
Even omzetten in de juiste stand.
Bestaande gaten van de ruit gebruiken.
Ruitje eraf om er goed bij te komen.
Rvs bouten en dopmoeren met een ringetje eronder.
Hoppa :duim:

Groeten van Supermuis :-)}
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
R.Vanmeegen
DL1000 berijder
Berichten: 830
Lid geworden op: vr 12 jul 2013, 22:25
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000-K3
Locatie: Huissen

Re: tomtom

Bericht door R.Vanmeegen » do 14 mei 2015, 20:03

Netjes.

Die valt er niet af. :duim:
DL 1000 - Zilver grijs - K3 - TomTom Rider 400 - 2 Akra's - Sony HDR-AS200

Gebruikersavatar
Bozobin
DL650 berijder
Berichten: 2935
Lid geworden op: do 27 jan 2011, 15:13
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 L0
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Bozobin » za 16 mei 2015, 00:07

Houd em in de gaten, rvs kan door trillingen op rare plaatsen ineens gaan scheuren.
(zegt een oud-procesoperator)
--
Suzuki DL650 V-Strom 2011 (Strompel)

Honda Accord 1.8 Vtec 2002
Burstner Club 1986

(Licht)beschadigde delen DL650 V-Strom L0 te koop
http://www.facebook.com/kees.vanleeuwen ... 407&type=3

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » za 16 mei 2015, 08:25

Je hebt gelijk daarom heb ik voor het lasersnijden een klein rondje laten meesnijden juist daar waar je hem gaat buigen .

Gebruikersavatar
Ballie
DL650 berijder
Berichten: 686
Lid geworden op: za 01 mar 2014, 09:56
Mijn motor is een: Suzuki DL650 K5
Locatie: Roosendaal - West Brabant
Contacteer:

Re: tomtom

Bericht door Ballie » za 16 mei 2015, 09:10

Gaat die "flap" waar de navi aan hangt niet bewegen tijdens het rijden? Ik zou zelf in elk geval overwegen deze met een strip te fixeren. Ik kan mij nl voorstellen dat de navi hinderlijk kan bewegen en in het uiterste geval kan metaalmoeheid ontstaan door het constant op-en-neer bewegen van het omgebogen deel, waardoor 'ie op den duur kan afbreken.
You can't buy happiness, but you can buy a V-Strom...

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » za 16 mei 2015, 09:23

Hij beweegt zeker niet. 1.5 mm rvs zo vast als een huis.

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » do 21 mei 2015, 22:37

Mag op het oplaaddock van de TT Rider altijd 12v spanning staan?
Nu hij op een vaste plek zit en hij aangesloten is op een geschakelde 12v kabel met zekering.
Zonder het TT scherm erop liggen de pennen vrij in weer en wind.

Groeten van Supermuis :-)}

Gebruikersavatar
R.Vanmeegen
DL1000 berijder
Berichten: 830
Lid geworden op: vr 12 jul 2013, 22:25
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000-K3
Locatie: Huissen

Re: tomtom

Bericht door R.Vanmeegen » za 23 mei 2015, 00:07

Bij mij nog geen enkel probleem opgeleverd.
DL 1000 - Zilver grijs - K3 - TomTom Rider 400 - 2 Akra's - Sony HDR-AS200

Gebruikersavatar
Supermuis
Berichten: 323
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 21:00
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 650 K8
Locatie: Kampen

Re: tomtom

Bericht door Supermuis » za 23 mei 2015, 10:17

De TT trilt wel wat vanwege de speling tussen het beeldscherm en het dockingstation :roll:
De gezette rvs plaat zelf zo goed als niet, en de gelaserde gaatjes op de hoeken van de zetting zullen het inscheuren voorkomen.
Maar je moet ook niet te veel naar het scherm kijken onder het rijden en de dame aan je oor wijst je de weg :duim:
Gisteren de 12V geschakelde stroom aan laten sluiten gezien ik zelf de spullen en de kennis niet heb van stroomzaken.
De prijs viel mij tegen. 3/4 uur werk en wat klein materiaal, € 65,- :oops:
De kabel had ik zelf al gekocht.
Volgende keer maar zelf wat prutsen maar ja hij doet het en ik ben tevreden.
O ja de pennetjes die in weer en wind nat kunnen worden krijgen volgens mij alleen spanning als het beeldscherm erop zit.
Zou je kunnen doormeten maar heb ik nog niet gedaan.
Klaar om volgende weekend 3 dagen de Duitse Eifel in te duiken :-)}

Groeten :-)}

Gebruikersavatar
Blije meid!
EX- V-Strom berijder
Berichten: 366
Lid geworden op: za 21 nov 2009, 22:56
Mijn motor is een: Triumph Tiger 1050 ABS

Re: tomtom

Bericht door Blije meid! » di 26 mei 2015, 19:44

Stroompje schreef:You've got mail..... :schater:

Ha Heleen, mag ik ook mail van jou? :lol: Ik heb een route voor de Garmin maar collega's vragen naar route voor TomTom. En ik heb geen idee wat ik ze moet antwoorden.

Alvast bedankt, groetjes, Claudia
:bye:
doe eens aardig: daar knap je van op! Afbeelding

Gebruikersavatar
Stroompje
Forum-moderator - DL1000 berijder
Berichten: 6780
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 14:37
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom 1000A L4
Locatie: Lunteren.

Re: tomtom

Bericht door Stroompje » di 26 mei 2015, 22:23

Je hebt een pb, Claudia!
Wat dacht je ervan om ze de Garmin route te geven ........dan kunnen de TT-ers zelf aan de slag! :schater:
:bye:
AfbeeldingGreetings, Heleen. :arrow: Smiling all the way :-)}

Gebruikersavatar
R.Vanmeegen
DL1000 berijder
Berichten: 830
Lid geworden op: vr 12 jul 2013, 22:25
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000-K3
Locatie: Huissen

Re: tomtom

Bericht door R.Vanmeegen » di 26 mei 2015, 23:04

Blije meid! schreef:
Ha Heleen, mag ik ook mail van jou? :lol: Ik heb een route voor de Garmin maar collega's vragen naar route voor TomTom. En ik heb geen idee wat ik ze moet antwoorden.

Alvast bedankt, groetjes, Claudia
:bye:
Verstandige collega's 8-)
DL 1000 - Zilver grijs - K3 - TomTom Rider 400 - 2 Akra's - Sony HDR-AS200

Gebruikersavatar
RogieR
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 14 aug 2015, 22:51
Mijn motor is een: V-Strom DL 650 (2008)

Re: tomtom

Bericht door RogieR » do 01 okt 2015, 10:38

Supermuis schreef:Het resultaat van Knutselmuis :duim:
Nu alleen de stroom nog aan (laten) leggen.
Beugel laser gesneden in rvs 1,5 mm dik.
Even omzetten in de juiste stand.
Bestaande gaten van de ruit gebruiken.
Ruitje eraf om er goed bij te komen.
Rvs bouten en dopmoeren met een ringetje eronder.
Hoppa :duim:

Groeten van Supermuis :-)}
Dag 'Supermuis',

Wat een schitterende houder heb je voor je Tomtom. Heb gisteren een Tomtom rider 40 gekocht en op het stuur gemonteerd, echter ik vind dat geen mooie plek. Zie wel van die houders voor bij het scherm, maar dan zit die mount er ook bij en dan lijkt het zo ver uit te steken; die mount is vrij lang. Jouw oplossing zit dicht bij het scherm.

Hoe kom je aan die plaat, of beter, hoe zou ik er aan kunnen komen??

Rogier
Ervaring is de optelsom van alle vergissingen die je hebt begaan
V-Strom DL 650 (2008) Yamaha Fazer FZ6

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Berichten: 336
Lid geworden op: za 27 aug 2011, 15:18
Mijn motor is een: HD electraglide - zorry!

Re: tomtom

Bericht door Hans Vaessen » vr 02 okt 2015, 12:07

Blije meid! schreef: Ik heb een route voor de Garmin maar collega's vragen naar route voor TomTom. En ik heb geen idee wat ik ze moet antwoorden.
In tegenstelling tot vroeger kan Tyre tegenwoordig goed overweg met een track. Bovendien hebben we sinds kort ook myrouteapp.com.

Advies:
- dubbelklik op de routenaam; kies voor 'spoor maken' (is hetzelfde als een track); sla via 'exporteren' dat spoor op als gpx file
- open die track in Tyre danwel myrouteapp.com; controleer of alle viapunten op de juiste plek staan en exporteer als ITN.

Er is ook wel automatische conversie van gpx route/track naar itn mogelijk maar dat levert te veel risico op afwijking.

Gebruikersavatar
RogieR
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 14 aug 2015, 22:51
Mijn motor is een: V-Strom DL 650 (2008)

Re: tomtom

Bericht door RogieR » vr 02 okt 2015, 13:54

RogieR schreef:
Supermuis schreef:Het resultaat van Knutselmuis :duim:
Nu alleen de stroom nog aan (laten) leggen.
Beugel laser gesneden in rvs 1,5 mm dik.
Even omzetten in de juiste stand.
Bestaande gaten van de ruit gebruiken.
Ruitje eraf om er goed bij te komen.
Rvs bouten en dopmoeren met een ringetje eronder.
Hoppa :duim:

Groeten van Supermuis :-)}
Dag 'Supermuis',

Wat een schitterende houder heb je voor je Tomtom. Heb gisteren een Tomtom rider 40 gekocht en op het stuur gemonteerd, echter ik vind dat geen mooie plek. Zie wel van die houders voor bij het scherm, maar dan zit die mount er ook bij en dan lijkt het zo ver uit te steken; die mount is vrij lang. Jouw oplossing zit dicht bij het scherm.

Hoe kom je aan die plaat, of beter, hoe zou ik er aan kunnen komen??

Rogier
Heb er inmiddels een besteld bij Cosmo in Griekenland. Paar keer gemaild met de man en hij geeft aan hem maandag te versturen. Ben benieuwd!
Ervaring is de optelsom van alle vergissingen die je hebt begaan
V-Strom DL 650 (2008) Yamaha Fazer FZ6

Marc lw
Berichten: 117
Lid geworden op: wo 29 aug 2012, 21:13
Mijn motor is een: Suzuki V-strom DL 1000 (2007) K7 blauw
Locatie: Hoogkarspel

Re: tomtom

Bericht door Marc lw » vr 02 okt 2015, 19:28

aha de beugel van de griek...wel eerst de kogel schuren voor meer grip als je de RAM klem gebruikt. :duim:
Beter 10 vogels in de hand dan 1 in de lucht

Gebruikersavatar
Jabba
DL650 berijder
Berichten: 414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 09:23
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 650 L4
Locatie: Eindhoven de gekste

Re: tomtom

Bericht door Jabba » za 03 okt 2015, 09:13

Die van de Griek heb ik ook sinds kort. Bevalt prima alleen inderdaad de kogel opschuren of zoals ik gedaan heb een stukje binnenband van een fiets ertussen. Zit dan muurvast.

Verstuurd vanaf mijn V-Strom

Gebruikersavatar
RogieR
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 14 aug 2015, 22:51
Mijn motor is een: V-Strom DL 650 (2008)

Re: tomtom

Bericht door RogieR » za 03 okt 2015, 20:44

@Jabba en Marco lw;

Thnx voor de tip! Ga ik op letten.
Ervaring is de optelsom van alle vergissingen die je hebt begaan
V-Strom DL 650 (2008) Yamaha Fazer FZ6

Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 8083
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Re: tomtom

Bericht door Iron Horse » za 03 okt 2015, 21:20

Marc lw schreef:aha de beugel van de griek...wel eerst de kogel schuren voor meer grip als je de RAM klem gebruikt. :duim:
Antwoord van de Griek is dat de originele RAM kogel in Griekenland "de hoofdprijs" kost. Bij de groothandel wel 20 euro per stuk. Daarom zit er een ril in de kogel waarin je een O-ring kunt plaatsen om meer grip te krijgen. Dat heb ik ook gedaan en met heel stevig vastdraaien is het te doen, want anders trilt hij, maar de O-ring puilt dan wel uit op de plekken waar hij niet aangeklemd wordt. Het gaat nu redelijk, maar ik overweeg toch een originele RAM ball.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Plaats reactie