opgesplitste route Tomtom Rider

Van Garmin tot TomTom, en alles daar tussenin
Plaats reactie
GertH
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 19:23
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 650 en een Honda CBR 600F

opgesplitste route Tomtom Rider

Bericht door GertH » ma 01 jun 2015, 19:55

Hallo Allemaal,

Ik heb een motorroute gemaakt voor mijn tomtom rider in het programma tyre. dit werkt erg eenvoudig. nu gaf de computer de melding dat de route teveel routepunten bevat en dat ik de route moest splitsen of verminderen. uiteraard kies ik voor splitsen, toen ik dat gedaan had werdt de route gesplitst in twee delen. tot zover niks aan de hand.

Maar als ik routedeel 1 nu bekijk in tyre dan splitst de route volgens mij op een willekeurige plaats van de route, nu wil ik heeeeeel graag weten hoe je dat kan veranderen.
ik heb bijv. een route in de Harz gemaakt en wil vanaf het hotel gaan rijden maar na het splitsen begint de route pas een half uur verderop, op die manier moet ik dus drie keer een nieuwe route inladen.

nog een vraagje ik lees ook steeds dat je altijd naar het begin van de route moet rijden om te beginnen is dat ook zo? je kunt dus niet zomaar naar een plaats op de route toegaan en dan verder gaan met de route.

graag jullie reactie.

Gert

Gebruikersavatar
R.Vanmeegen
DL1000 berijder
Berichten: 830
Lid geworden op: vr 12 jul 2013, 22:25
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000-K3
Locatie: Huissen

Re: opgesplitste route Tomtom Rider

Bericht door R.Vanmeegen » ma 01 jun 2015, 20:36

Gert,

Ik heb juist vandaag de nieuwste versie van Tyre gedownload. Het zou moeten kunnen. Zie bijlage.
Maak wel eerst een kopie van de route voordat je het gaat proberen.

In de TTR kun je route punten skippen. "Markeren als bezocht" heet deze knop. Niet de meeste handige functie in de TTR maar werkt wel.

Gr.

Rembrandt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
DL 1000 - Zilver grijs - K3 - TomTom Rider 400 - 2 Akra's - Sony HDR-AS200

GertH
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 01 feb 2015, 19:23
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 650 en een Honda CBR 600F

Re: opgesplitste route Tomtom Rider

Bericht door GertH » ma 01 jun 2015, 21:00

Rembrandt,

Bedankt voor je snelle reactie.
in de bijlage zie ik dat gedeelte met de rode en blauwe vlakken, echter komt die bij mij niet tevoorschijn als ik de route splits.
als ik zeg route splitsen geeft die de melding dat de route is gesplitst en deel 1 wordt geopend en verder niks.

vrgr Gert

Gebruikersavatar
R.Vanmeegen
DL1000 berijder
Berichten: 830
Lid geworden op: vr 12 jul 2013, 22:25
Mijn motor is een: Suzuki V-Strom DL 1000-K3
Locatie: Huissen

Re: opgesplitste route Tomtom Rider

Bericht door R.Vanmeegen » ma 01 jun 2015, 21:11

Ik gebruik Tyre proffecional. Ik vermoed dat het daar aan ligt.

Optie 1:
* Maak 2 kopijen
* Gooi de punten eruit na je rust punt -> sla de route op
* Open kopie 2 en gooi de punten voor je rust punt er uit. -> sla de route op.

Optie 2:
* Verkoop je huidige TTR en koop een nieuwe TTR 400. Geweldig apparaat :duim:

Optie 3:
* Mail mij de route en ik splits hem voor je.

PS: Laat je niet gek maken over evt berichten die hierna komen over "andere navigatie" systemen
DL 1000 - Zilver grijs - K3 - TomTom Rider 400 - 2 Akra's - Sony HDR-AS200

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Berichten: 377
Lid geworden op: za 27 aug 2011, 15:18
Mijn motor is een: V Strom DL650
Contacteer:

Re: opgesplitste route Tomtom Rider

Bericht door Hans Vaessen » ma 01 jun 2015, 22:13

Misschien dat deze nog zinvol is: https://youtu.be/oC48HpiEAwA?list=PLW8g ... KEeg3SCeAQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Berichten: 377
Lid geworden op: za 27 aug 2011, 15:18
Mijn motor is een: V Strom DL650
Contacteer:

Re: opgesplitste route Tomtom Rider

Bericht door Hans Vaessen » ma 01 jun 2015, 22:15

R.Vanmeegen schreef: Optie 2:
* Verkoop je huidige TTR en koop een nieuwe TTR 400. Geweldig apparaat :duim:
Helemaal mee eens. Vooral op dit soort aspecten een geweldige verbetering (meer via's, maar bovendien track-import).

Helaas wel als nadeel dat je de route dan in het begin moet starten (dat 'verhaal' betreft dus de 400) - maar dat wordt als het goed is binnen afzienbare termijn via firmware update opgelost.

Plaats reactie