Pagina 1 van 1

Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: di 01 nov 2016, 15:15
door HD2W4W
De endurohelm is al een keer voorbij gekomen in eerdere topics maar die zijn niet zo actueel meer.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie een endurohelm heeft en natuurlijk hoe die bevalt. Van Schubert E1 tot de LS2 MX436. Nu worden de E1 en de Caberg Tourmax ook wel adventure helmen genoemd omdat zij een combinatie zijn van systeemhelm en endurohelm.
Persoonlijk lijkt mij zo'n endurohelm als de LS2 MX436 of de Airoh S5 wel een fijne "zomerhelm". Licht, zonnevizier en toch veel ventilatie en kinbescherming.
Ze zullen ongetwijfeld lawaaiiger zijn dan de meeste integraal en systeemhelmen, maar of je veel verschil merkt wanneer je b.v. achter een AirFlow scherm zit?

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: di 01 nov 2016, 17:18
door Valetek
Hi,

ik had juist om dezelfde redenen gekeken voor die tourmax van Cauberg. Het voelde allemaal erg losjes en bros...het gaf mij een beetje het idee dat het geen duurzame helm was. ik zou die afstrepen .

Ter indicatie: ik rij nu met een Shoei XR 1100 ( destijds gekocht toen ik een comfortabele helm zocht voor lange ritten op een GSX 1400 )

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: di 01 nov 2016, 18:49
door Eikie
Nog redelijk vers maar inmiddels een goede 1500 km met de Schuberth E1 gereden. Heerlijk stille helm, voor mij goede pasvorm en fijne (zonne)klep die ook nog eens verstelbaar is in 3 standen. Ook kan de klep er zeer eenvoudig af en dan heb je eigenlijk een C3 pro. Moet eerlijk bekennen dat boven de 130 kmh de klep wat begint te trillen. Het materiaal is niet stevig genoeg om dit tegen te gaan.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 05 nov 2016, 17:22
door Shifty
Heb een tijdje een Shoei Hornet DS gehad maar deze ook weer verkocht. Was niet stil genoeg.
Rij nu weer met een potje van Scorpion. Heerlijk.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 15:56
door Eikie
Gisteren Aad op de whatsapp en kwam deze 'enduro' helm ter sprake. Scorpion ADX-1. Kost rond de €250. Nu nog eens een dealer vinden die deze op voorraad heeft.

Afbeelding

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 16:23
door Camino
Ik vind zelf de roof boxer helm wel gaaf maar ik weet niet of dat een enduro helm genoemd mag worden. Zelf vind ik het wel fijn als bij een systeemhelm het opklapgedeelte in zijn geheel naar achteren kan zonder dat het nog wind vangt. Shark Evoline heeft dat ook. Die heb ik nu.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 16:50
door Eikie
Da's geen enduro Rene. Een enduro heeft een klep.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 17:28
door Camino
Oké weer wat geleerd. Zie trouwens de meerwaarde van zo'n klep niet. Hoogstens hinderlijk bij veel wind.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 19:02
door RedboyChefke
Maar staat meestal wel stoer zo'n allroad / off road helm met een Klep.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 19:09
door Eikie
En met die laagstaande zon een uitkomst !

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 19:28
door Gerv
Heb zelf de couberg tourmax,inmiddels al 9000km mee gereden. Ben er zelf wel over te spreken. Had alleen een probleempje met t condensvizier,maar is netjes verholpen door de dealer.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: za 19 nov 2016, 21:23
door Bozobin
Bij mijn Scorpion Exo kan ik het kinstuk vervangen voor een zonneklep. Het zonnevizier blijft dan beschikbaar, want zit in de helm.
De kwaliteit van deze helm is matig, heb al diverse garantiegevallen gehad en het scharnier van het kinstuk breekt snel af.
De losse klep heb ik nog nooit gebruikt omdat je er dan eigenlijk een bril bij moet gebruiken.

Waar laat je de losse onderdelen op vakantie ? En met het vizier open rijden heeft bijna hetzelfde effect.

Wil je een luchtige helm kun je nmi beter een crosshelm met bril aanschaffen.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: ma 03 apr 2017, 14:54
door Kampendiek
Ik heb de Roof Boxer sinds deze zomer en hij/zij bevalt prima ! De binnenkant kan er helemaal uit om bijvoorbeeld te luchten/wassen.... En windgeruis heb ik geen last van. Het enige nadeel is dat de helm niet helemaal waterdicht is. Bij een flinke bui komt er wel water naar binnen. Dat zijn dus de momenten om een pauze in te lassen.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: di 04 apr 2017, 20:11
door HD2W4W
Was na het lezen van allerlei sites en het bekijken van een paar youtube video's enthousiast geraakt over de Scorpion AD X1. Een adventure systeemhelm voor minder dan Euro 250 en ook nog voorzien van pinloc maxvision vizier. Dus vorige week naar TenKate gereden en de helm bekeken en geprobeerd. Helaas, helaas, de vorm van mijn hoofd is niet geschikt voor deze helm. Anders had ik hem gegarandeerd gekocht. Nog wat andere helmen in deze prijsklasse geprobeerd en de systeemhelmen die mij wel lekker zaten waren een HJC IS Max 2 en een AGV compact. Aangezien de HJC net een paar tientjes goedkoper was en zeer goede testresultaten had gescoord bij Motorrad/Motoplus heb ik die genomen. Zowel de HJC als de AGV hebben 4 sterren gehaald bij de Sharp test.
Aangezien mijn V-Strom alleen de kleuren grijs en zwart heeft en mijn pak ook nog eens zwart is heb ik maar een fluorgele helm gekozen. Steekt mooi af en valt goed op.

Re: Wie heeft een endurohelm

Geplaatst: di 04 apr 2017, 21:44
door Eikie
Dan heb je geen endurohelm gekocht Harry. Wel een mooie HJC. Die had ik vóór mijn E1.