Een link naar een topic of deel daarvan binnen het forum.

...voor het gebruik van dit forum!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 8308
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Een link naar een topic of deel daarvan binnen het forum.

Bericht door Iron Horse » zo 09 okt 2005, 00:01

Je kunt een link naar een al eens eerder behandeld onderwerp gemakkelijk linken door te verwijzen naar dat onderwerp zoals gebruikelijk en/of eerder hier beschreven.

De meest gebruikte actie is waarschijnlijk dat je je iets herinnert en dan de zoekfunctie gebruikt. Vervolgens gebruik je de code in de adresbalk om naar dat onderwerp of topic te verwijzen, al dan niet in de vorm van een "mooie" link. Je verwijst dan naar het begin van dat topic. Wil je bij een meerdere pagina's omvattend topic echter meteen naar het desbetreffende antwoord verwijzen dan klik je met de rechter muisknop op dat antwoord (gewoon ergens in the middle) en klikt dan op eigenschappen (onderaan) neem vervolgens de daarin getoonde link op en kopieer die in je verwijzing.

[edit 15-10-05]
Bij het uitproberen werkte dit op antwoordniveau (of heb ik niet goed gekeken?), maar om de een of andere reden nu niet meer. Nu alleen nog op paginaniveau, maar dat is bij een topic met veel pagina's ook al een vooruitgang.
[/edit]

Voordeel; als jij precies weet waar het antwoord in een (lang/groot) topic staat, bespaar je de bezoeker een zoektocht door tig pagina's.

Een opmerking van belang bij het openen van dit soort verwijzingen binnen het forum.
Wanneer je een verwijzing (link) naar een ander deel in het forum aanklikt dan opent zich een nieuw venster. Opzich niks mis mee. Alleen wanneer je je instellingen zo hebt staan dat je automatisch inlogt dan bestaat de kans dat je informatie verliest omtrent de "laatst geplaatste berichten". Zodra je namelijk die link volgt log je opnieuw in en zie je in dat nieuwe venster alleen de berichten die nieuw zijn sinds die laatste inlogprocedure. Wil je voorkomen dat je informatie kwijtraakt dan moet je dat venster pas sluiten als je alle laatst geplaatste berichten in beide vensters hebt gelezen.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Gebruikersavatar
Iron Horse
Forum-moderator - DL650 berijder
Berichten: 8308
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 13:08
Mijn motor is een: Mash Five Hundred 2016
Locatie: Gendringen (Achterhoek)

Bericht door Iron Horse » di 25 okt 2005, 13:25

Ik heb nog even wat zitten experimenteren en het kan toch wel. Alleen is dat op een vrij omslachtige manier. De reden is, dat je een andere code krijgt als je de zoekfunctie gebruikt of wanneer je gaat zoeken op de berichten van de gebruiker. De eerste methode geeft een verwijzing naar de bladzijde binnen het topic, de tweede geeft een verwijzing direct naar het gepostte bericht binnen het topic. Tot nu toe heb ik die code dus alleen kunnen kopieren door te zoeken in de lijst van berichten van de desbetreffende poster. Dat gaat aardig wanneer het een bericht is van korte tijd terug of als de poster geen lange lijst van berichten heeft. Maar als die lijst (erg) lang is dan ben je wel even aan het bladeren voordat je bij de juiste datum en tijd bent.

Voorbeeld van het resultaat bij de zoekopdracht of het kopieren van de link in de adresbalk met als voorbeeld een bericht van pagina 2 in Handvatverwarming.

1. Van de eerste pagina de link gekopieerd geeft: http://www.vstrom.nl/forum/viewtopic.php?t=42" onclick="window.open(this.href);return false;
2. De link naar pagina 2 is dan: http://www.vstrom.nl/forum/viewtopic.ph ... c&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Of na de zoekfunktie pagina 2 op het woord 'bestelcode': http://www.vstrom.nl/forum/viewtopic.ph ... bestelcode" onclick="window.open(this.href);return false; waarbij je op pagina 1 belandt.
Je kunt dan echter niet direct naar het bedoelde onderwerp.

4. De enige (?) manier (mij nu bekend) waarop dat wel lukt is door te klikken op het profiel van de poster en daar op "Zoek alle berichten van ...." te klikken. Daarin moet je dan terug gaan naar de datum en tijd van dat desbetreffende bericht. Kopieer je daar de link van dat bericht dan ziet die er bijvoorbeeld zo http://www.vstrom.nl/forum/viewtopic.ph ... ight=#4493" onclick="window.open(this.href);return false; uit voor het bericht over de montagebeschrijving halverwege op bladzijde 2.

Het eerste geeft dus het topicnummer aan namelijk t=42.
Het tweede geeft per pagina de waarde 15 erbij, pagina 1 is niet vermeld omdat die hexadecimaal al sowieso als nul wordt gezien wordt, dus bij pagina 2 start=15, pagina 3 start=30 enz.
Het derde geeft het topicnummer plus de zoeksleutel, t=42 en highlight=bestelcode, weer.
De vierde geeft direct het nummer van het bericht weer en verwijst er ook direct naar, p=4493&highlight=#4493.

Dus voor wie het de moeite waard vindt er een nette verwijzing van te maken kan dat nu ook.
:-)} Groeten, Rob. :bye:

Quoten/citeren, antwoorden of reactie plaatsen? Kijk hier eens voor tips.
Vaak is het pimpen van je motor spullen kopen die je niet nodig hebt met geld dat je niet hebt om mensen te imponeren die je niet kent..... ;-)

Plaats reactie