Pagina 1 van 1

Corbin zadel

Geplaatst: zo 28 okt 2018, 06:02
door Frans Janssen
corbinzadel voor mijn vstrom 650 van 2017
In Nederland kost deze € 799, in Duitsland € 649.
Er zijn geen zadels beschikbaar om proef te zitten.

Een boel geld.
Als het zadel fijn zit dan vind ik dat de prijs waard.
Op de gok kopen durf ik niet.

Ik weet dat het zadel iets breder uitvalt dan het originele waardoor de plaatsing van de voeten op de grond anders ( lees minder ) is.
Daarom durf ik geen zadel te bestellen zonder proefzit.

Is er iemand met een 650 ( nieuwste model ) die een corbinzadel heeft waar ik even op kan proefritten?

Re: Corbin zadel

Geplaatst: zo 28 okt 2018, 10:22
door Iron Horse
Ik weet niet waar je dat zadel in Duitsland hebt gevonden, maar als dat een beetje in de buurt van Doetinchem is zou je natuurlijk even daarheen kunnen rijden. Is het ver weg in Duitsland en ze versturen het met een online bestelling dan zou je het kunnen laten opsturen. Probleem is dan vaak dat Duitse bedrijven alleen in Duitsland leveren. Dat omzeil ik dus door spullen post restante te laten bezorgen bij het postagentschap van Rewe Lütfring in Anholt. Dat kan daar tegenwoordig alleen nog als het wordt verzonden met DHL of Deutsche Post. Als het andere verzending is, zoals bijvoorbeeld Hermes dan zijn er wel weer andere bezorgpunten zoals het Shell station in Anholt dat ook een Hermes Paketshop is. Voordat je er iets heen laat sturen zou ik er wel even persoonlijk heen gaan om precies te weten hoe je het moet laten adresseren want dat kan nog wel eens verwarring opleveren. (Zo kun je bij Postagentschap Rewe niet meer als "Postlagernd" adresseren dan wordt het geweigerd. Dat moet nu volgens hun strakke regeltjes naar Postfiliale 523 gebeuren.) Ook kunnen er kleine kosten aan verbonden zijn. Voordeel is dan dat je online bestellingen altijd weer zonder opgaaf van reden binnen 2 weken kunt terugsturen en je geld terugkrijgt. Voor de zekerheid betaal ik dan altijd wel met credit card of Paypal, dan kan er uiteindelijk weinig mis gaan. In ieder geval ben je verzekerd van je geldteruggave. Bij Paypal kun je tegenwoordig zelfs de terugzendkosten (tot op zekere hoogte) vergoed krijgen. Maar dat moet je wel eerst activeren, dat gaat niet automatisch.

Van de voorwaarden en mogelijkheden bij Rewe Anholt heb ik een bijlage toegevoegd. Dan hoef je daar niet persé naartoe als het met DHL of DP verzonden wordt.
ScanRewe.pdf
Ik gebruik trouwens de niet geregistreerde variant B. Dat is makkelijker en vereist geen Duits telefoonnummer en zogenaamd toegekend "Postnummer".

Re: Corbin zadel

Geplaatst: zo 28 okt 2018, 11:54
door Frans Janssen
Dank voor de tip.
Eerst proefZitten. Wie heeft er een?
Dan kijken of het zadel op de motor past.
Daarna pas betalen.
Zo wil het eigenlijk om eventueel gedoe te voorkomen.

Kijken of dat lukt.
Ik wil hem wel ophalen.

Re: Corbin zadel

Geplaatst: zo 28 okt 2018, 12:44
door Pdendrijver
Beter idee: Ga naar een zadelspecialist en laat je zadel gewoon op maat maken.

Een zadel dat op jouw postuur/gewicht/houding is gemaakt is altijd beter dan een luxe zadel wat nog steeds gewoon maar een dertien-in-een-dozijn product is, ookal is de kwaliteit beter.

Ik ben naar Tijger Leathers in Den Haag gegaan, en reed na anderhalf uur weer weg, 90 euro en en hele berg zadelpijn lichter. Ik heb al zeker 10 verschillende motoren gehad, ook met Corbin zadels, maar heb nog nooit zo goed op een motor gezeten als met mijn op maat gemaakte zadel. :)

Ik kan in ieder geval écht niet inzien waarom mensen 6/700 euro uitgeven voor iets waarvan je niet eens weet of het wel bij je past, zeker als je voor een fractie van de prijs een perfect op maat gemaakt zadel kunt regelen.

Re: Corbin zadel

Geplaatst: ma 29 okt 2018, 19:03
door Camino
Stromjäger heeft nog een Corbin zadel te koop. Kan je vast even op proefzitten. Helaas heeft deze rode biezen en past niet zo bij dat oranje van mijn fiets.

Re: Corbin zadel

Geplaatst: vr 02 nov 2018, 12:49
door Robby_V
Dat Corbin zadel heeft Stromjager inmiddels niet meer
dat ligt sinds gisteren op mijn strom
ik woon in brabant en ik rij een 1000 uit 2015
Als het bij je past mag je er best even op proefzitten
heb er zelf nog geen meter mee gereden.